Вести

Данас би му био рођендан: Јунак са Кошара Радован Перић на муралу у Белој Цркви

За само месеца дана у Белој Цркви осванула су три нова мурала. Протеклих дана, познати београдски уметник Милан Милосављевић – Дерокс на фасади Белоцркванске гимназије насликао је мурал посвећен нашем настрадалом суграђанину Радовану Перићу – хероју са Кошара.

Члан општинског већа Марко Лазаревић каже да Бела Црква и не зна каквог је јунака имала, поштара Перића који је свој живот дао за отаџбину.

„Разговарали смо са породицом Радована Перића који су позитивно реаговали на наш предлог и дали сагласност да у Белој Цркви буде мурал на коме је српски херој. Белоцрквани који га памте, кажу да је увек био насмејан, дружељубив и да је за свакога имао топлу реч“ – истакао је Лазаревић.

Рођен 18. јуна 1950. године у Кривој Реци, општина Брус, Радован је вођен зовом својих предака ступио као добровољац у редове Војске Југославије, као војник у 125. моторизованој бригади. Преминуо је у приштинској болници 28. априла 1999. године, од ране коју је задобио три дана раније, у борби у рејону Раша Кошарес.