Вести

Матуранти заплесали кадрил у центру Беле Цркве

Ученици завршних разреда белоцркванских основних и средњих школа, у среду 26. маја, тачно у подне, заплесали су Штраусов кадрил, по 12. пут у центру Беле Цркве.

Пре почетка матурантског плеса, наступиле су и „Белоцркванске мажореткиње“, којим је ово био први наступ након годину дана.

И ове године матурантски плес је организовао Центар за културу „Бела Црква“ под покровитељством локалне самоуправе општине Бела Црква, а присутни су били председница општине Бела Црква Виолета Симић, председник Скупштине општине Бела Црква Марјан Алексић и заменик председника општине Дарко Станојев.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић имала је много лепих речи за матуранте, од којих већина креће на даље школовање.

„Драги наши матуранти, велика ми је част да вас у име локалне самоуправе и у своје лично име поздравим и да вам пожелим да упишете школу коју желите, да будете успешни и оно што је најбитније – да негујете своја пријатељства где год били, где год да вас живот однесе, да се радо вратите у ваш родни град“ – рекла је Симић.

Учешће у овогодишњем плесу узело је укупно 208 ђака, било је весело и раздрагано. Публика је топло поздравила наше матуранте бројним аплаузима.