Вести

Министар Зоран Ђорђевић у посети Белој Цркви

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад „8 Мај“ у Белој Цркви, где је имао радни састанак са директором Центра Драганом Поповићем и председником општине Бела Црква Дарком Богосављевићем.

Министар Ђорђевић обишао је и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ где је разоварао са штићеницима ове установе и на лицу месту имао прилику да се упозна са условима боравака деце. Након тога, о конкретним захтевима и могућностима додатног унапређење услова за смештај деце, Министар је разговарао са вд директором ове установе Зораном Станковићем.

„Постоје велики планова када је у питању Бела Црква и комплетна реконструкција објекта Дома. На првом месту, морамо да следеће године издвојимо средства за израду пројекта, како би они аплицирали код Канцеларије за јавна улагања. Ја сада могу да кажем да ћемо сигурно издвојити новац за то, битно је да следеће године имамо пројекат и да се крене у комплетно реновирање објекта. Када је у питању Центар за социјални рад, причали смо о реконструкцији овог другог дела објекта, који су они добили од тужилаштва. Има великих планова на који начин да се тај објекат стави у функцију и договорили смо се да они већ у јануару месецу наредне године добију новац за ту намену“ – истакао је Министар.

Министар Ђорђевић осврнуо се и на смањење стопе незапослености и могућности додатне едукације и стручног усавршавања лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

„Наставићемо и даље да помажемо Белу Цркву, видимо да има доста корисника социјалне помоћи. Нама је план да то променимо, желимо да смањимо стопу незапослених. Чуо сам од председника општине да је у плану и долазак једног великог инвеститора, али је потребно да имате и довољан број едукованих радника. Ми морамо да се припремимо за тако несто и ја желим да улажемо више како би локална самоуправа општине Бела Црква онда могла да стане испред потенцијалних инвеститора са чињеницом да имате довољан број едукованих и обучених радника“ – додао је Министар Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао да ће помоћи деци и младима у Дому за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у едукативном смислу, кроз нове рачунаре и књиге, како би савладали коришћење основних апликација на рачунару.