Вести

Најмодернији терен за белоцркванске кошаркаше

Генерације белоцркванских кошаркаша стасале су на терену у Железничком парку. Током лета ово спортско игралиште омиљено је место окупљање младих, који до касних вечерњих часова играју баскет, али је подлога, која је постављена пре више од десет година, дотрајала и није више испуњавала минимум услова за овај спорт.

Локална самоуправа општине Бела Црква финансирала је комплетну реконструкцију кошаркашког терена, а прво организовано такмичење у брзом шутирању тројки окупило је велики број деце и младих, али и оних мало старијих који се и даље рекреативно баве баскетом.

„Ми смо ове године решили да из суфицита буџета, првим ребалансом, обезбедимо више од 3 милилона динара да урадимо овај терен, који је сада један од најмодернијих у Србији. Потрудили смо се да наши малишани имају једнаке услове као деца у великим градовима и надам се да ће са овог терена стасати на неке велике светске терене“ – рекла је председница општине Бела Црква Виолета Симић.
Познати београдски уметник Милан Милосављевић – Дерокс поред терена осликао је мурал посвећен прослављеном кошаркашу Николи Јокићу.

„Тиме смо желели да пошаљемо поруку да увек може више, увек може даље и одлучили смо да то буде тренутно наш најпознатији кошаркаш, тако да малишани увек када дођу на терен схвате да су снови оствариви“ – истакла је Симић.
Члан општинског већа општине Бела Црква Марко Лазаревић опробао се у такмичењу брзог шутирања тројки и истакао да су осим нове подлоге на терену постављени и нови кошеви, клупе, расвета и ограда око терена.

„Уређење овог терене представља једну синергију наше локалне самоуправе. Хтео бих да се овим путем захвалим комуналном предузећу, ЈП „Белоцрквански водовод и канализација“, Центру за културу „Бела Црква“, Канцеларији за младе, нашој председници општине која је имала слуха и разумевања за све наше захтеве како би овај терен добио потпуно нов изглед. Нова подлога је званична подлога турнира 3 на 3, а данашње такмичење протекло је у сјајној атмосфери. Имали смо велики број такмичара и постигли смо циљ да вратимо децу на кошаркаши терен“ – каже Лазаревић.

Учесници такмичења у брзом шутирању тројки нису крили своје задовољство новом подлогом, која не само да испуњава светске стандарде за баскет већ и изгледа веома модерно и динамично.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић уручила је пехаре и пригодне награде победницима такмичења у брзом шутирању тројки.