Вести

Председница општине Бела Црква обишла реновиране просторије Центра за социјални рад

Председница општине Бела Црква Виолета Симић посетила је Центар за социјални рад „8. Мај“ и у разговору са в.д. директора ове установе Маријаном Георгијевски упознала се са тренутним начином функционисања услуга социјалне заштите које Центар обезбеђује становницима општине Бела Црква. Била је ово прилика да председница општине погледа и реновиране просторије за чије су уређење средства обезбеђена из буџета општине Бела Црква.
Издвојили смо 350 хиљада динара за реновирање Центра за социјални рад у Белој Цркви. Ово је установа која има велики број корисника, циркулација у овом простору је доста велика, а проблематика којом се Центар бави изузетно тешка, па смо се потрудили да на овај начин обезбедимо боље услове за запослене, а и за наше суграђане који овде долазе, истакла је председница општине Виолета Симић.

Директор Центра за социјални рад Маријана Георгијевски захвалила се локалној самоуправи општине Бела Црква на издвојеним средствима за реконструкцију просторија ове установе.

Извршена је замена дотрајале дрвене столарије новим ПВЦ прозорима и вратима. Поред тога, имали смо и низ ситнијих грађевинских и молерских радова, што је изузетно важно за функционисање Центра. Такође, уредили смо и један физички одвојени део у оквиру Центра, у којем се одвија виђање родитеља и деце у контролисаним условима, нагласила је Георгијевски.

Запослени у Центру за социјални у Белој Цркви рад истичу да квалитетнији услови рада доприносе да њихов рад са странкама буде продуктивнији и конструктивнији, у остваривању циљева што боље социјалне заштите корисника услуга Центра.