Весело празнично дружење у Калуђерову

Поводом новогодишњих празника, МО Српске напредне странке у Калуђерову, организовао је доделу пакетића за најмлађе становнике, као и дружење за најстарије мештане овог насељеног места на самој граници са суседном Румунијом. Веселој атмосфери допринела су и удружења жена из околних места белоцркванске општине, која су истакла да су оваква дружења драгоцена посебно имајући у виду очувања помало заборављене традиције . У реновираном Дому културе, повереница МО Калуђерово, Татјана Кокар, захвалила се представнику ОО СНС у Белој Цркви, Марјану Алексићу на свесрдној помоћи приликом организовања оваквог скупа и искористила прилику да свима честита предстојеће новогодишње празнике.
“Желели смо да у празничној атмосфери окупимо наша удружења жена и пензионерке, како би, уз музику и ђаконије које су припремиле чланице удружења жена „Трешњар“ из Калуђерова, провели једно лепо вече, да се дружимо и почастимо, у духу предстојећих празника“ – рекла је Татјана Кокар.
Дуго времена уназад ово мало место не памти овакво окупљање, како самих мештана, тако и гостију са стране.. Настављајући, помало заборављену традицију дружења, вредне жене у Калуђеруву, остају верне традицији и обичајима који су красили живоот на селу.